“Anlatılmaz Tadılır” Out , “…Soyadı Şahin” İn

     Şahin Sucukları,  “Sucuğun Soyadı Şahin”, “Pastırmanın Soyadı Şahin”, “Mantının Soyadı Şahin” sloganlarıyla; yıllardır bir türkü gibi ağızlarına plesenk ettikleri “Anlatılmaz Tadılır, Sucuk Şahin’se Alınır” sloganını terk etmiş gözüküyor.
Bizce, eski sloganı terk  etmeleri isabetli bir karar olmuş; çünkü eski sloganda anlatamadığın bir ürünü satmaya çalışması karanlıkta göz kırpmasıyla aynıydı. Hedef tüketici kendisine anlatamadığın bir ürünü neden almak istesin?
Gel gelelim yeni söylemlerine, Şahin kendini öyle bir konumlandırmaya çalışmış ki; Pastırma, sucuk ve mantı üretiminde iddialı söylemi ile ben zirvede oturuyorum havasında.  “… Soyadı Şahin” diyerek sucuğu, pastırmayı ve mantıyı nüfusuna geçirmiş durumda.  Diğer üreticiler bir hak iddia edemeyecekler, nasıl olsa mantıyı, sucuğu, pastırmayı sahiplenen bir marka var artık.(!)
Ayrıca yeni görsellerinde “Made in Kayseri” yazısıyla birlikte, Mercedes-Benz tarafından kullanılan “The best or nothing”  in tıpkısının aynısı dedirtecek  “En iyisi ya da Hiç” i de yazmaları tesadüf müdür bilinmez.  “Reklamda çalıntı yoktur, esinlenme vardır” derler, doğrudur; ama Şahin sucukları esinlenmenin gözüne vurmuş anlaşılan.
Şahin sucukları’nın yeni söylemleri eskiye göre daha iyi olmuş görünüyor, eski sloganlarını çok rahatlıkla unutturabilir, ki unutturmalılar da. Yapmış olduğu reklam yatırımları ile kriz anını fırsata çevirebilen Şahin’e başarılarının devamını  dileriz.


Daha yeni Daha eski