Arçelik Çeliknaz'la Yeniden Aşka Geliyor!




Arçelik, 2002 yılında logosunun değişimini Çelik ile duyurmuştu. Teknolojik ve yenilikçi bir marka olduğunu bir robot seçerek ifade etmeye çalışmıştı. Bilinilirliğini de seçtiği robot ile arttırmıştı; fakat uzun zamandır sessiz ve sakin kalan Arçelik, sessizliğini bozarak “yeni dönemini” başlatıp son reklam filmi ile televizyon ekranlarında yerini almaya başladı.

2012 yılına kadar Çelik’in bir sürü reklam filmini izlemiştik; fakat gelmiş geçmiş en büyük atağını “Çelik ve Çeliknaz”ın düğün töreni reklamıyla yaptı. Arçelik, bu reklam filmiyle; teknoloji ve fonksiyonelliği temsil eden Çelik’i, tasarım, stil, estetik ve zerafet harikası Çeliknaz ile evlendirerek yeniliğe gittiklerini gayet şık bir şekilde anlatmış. 


İşte Arçelik'in yeni reklam filmi;



Reklam filmi’nde ilk olarak elinde tepsiyle geçen bir garsonu görüyoruz. Parlak lekesiz bardaklarla hızlıca geçiyor görüntüden. Bu parlak bardaklar hemen bana Arçelik bulaşık makinasını çağrıştırdı. Hızlıca görüntüyü geçirerek bilinçaltına gönderme mi yapıyor o kadarını kestiremedim doğrusu. Ortamın ihtişamı’ndan bardakların parlaklığına, davetlilerin özenli giyiminden düğün müziğine kadar herşey mükemmel görünüyor. Tüm zamanların en sevilen düğün müziği “La Cumparsita”, aşk ve duygu dolu sözler yazılarak yeniden düzenlenip ünlü sanatçı Yaşar tarafından kendi sesiyle seslendirilmiş. 

Düğünleri çok görkemli. Bir o kadar da sıcak. Dansları da kendileri gibi sevimli. Dans bittiğinde yüzlerde gülümseme ve o samimi alkışlar. Çelik, büyük ve zengin bir ailenin tek oğlu olmasının hakkını, merdivenden inerken çok net bir şekilde vermiş zaten. Çeliknaz da tatlı bir gelin olmuş, gelinliğinin işini iyi bilen bir tasarımcının elinden çıktığı da çok belli.Çelik’in yüzünü kara çıkarmayacak gibi duruyor. Arçelik için güzel bir marka kişiliği olacağı şimdiden anlaşılıyor.

 Arçelik; “Yeniliği Aşk İle Tasarlıyoruz” sloganıyla, sevgililer gününde karşımıza çıktı şimdilik.Ailesini yeni bireyleri ile daha da büyütmek istediği aşikar. Önümüzdeki günlerde de “biz size söylemiştik” tarzında bir yaklaşımla teknolojik yeniliklerle bizi kucaklayacağa benziyorlar.  Suya sabuna dokunmadan, gayet cool bir şekilde, değişime gittiklerinin haberini veren bu reklamıyla, sosyal medyada yorum patlamalarına sebep oldu bile. Herkesin tanıdığı, benimsediği ve alıştığı Çelik’in evlenmesi bizleri de sevindirmedi değil hani. :)

Arçelik’i, yeniliklerinin habercisi olan bu güzel reklamından dolayı kutluyoruz, tebrikler..
Daha yeni Daha eski