“Dört Çeker Cip” reklam filmi’nden “Necefli Maşrapaya” kadar 4x4 lük saldırı.!

     Birkaç hafta önce televizyonlarda yer alan Avea'nın, Turkcell'in 4X4'lük iletişimine gönderme yaptığı “4 çeker cip” reklam filmini ve bu reklam filminin yasaklanmasıyla karşı atağa geçilerek yeniden yapılan Avea “Necefli Maşrapa” reklamından bahsetmek istiyoruz.
Hatırlamanız amacıyla Turkcell 4X4 İletişim Reklam filminden birini paylaşıyoruz:



Ve Avea'nın “4 çeker cip” Reklam Filmi;



     Avea kullanıcısı olmayan Fasülye karakterinin yer aldığı yeni “4 çeker cip” reklam filminde Fasulye almış olduğu 4 çeker cip'ini Turkcell'in kullanmış olduğu reklam müziğini çağrışım yaptıracak bir ses ile Avea'nın sadık kullanıcılarından olan arkadaşı Optik’e gösteriyor. Optik'in vermiş olduğu “çok yakar be abi” olumsuz cevabı ile üzülerek elden çıkarması gerektiğini anlıyor.

     Reklam filminde 4 çeker cip ile Avea'nın sektörde hangi rakibine gönderme yaptığını anlamamak mümkün değil. Turkcell'in Sertap Erener'i kullanarak onun 4 çeker bir cip ile Türkiye'nin belirli bölgelerine giderek Turkcell'in çekim kalitesini araştırmış olduğu reklam filmi sonrasında “Hayat Paylaşınca Güzel La, La, La.. “ sloganını Avea 4 çeker cip reklam filminde farklı bir tonlama ile kullanarak pazar liderine göndermeyi doğrudan yapıyor.

     Turkcell ise buna karşı; Avea’nın reklam kampanyası’nın haksız rekabete yol açan yanlış, yanıltıcı ve kötüleyici beyanlar taşıdığı ve tüketicileri aldatıcı ve yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesi ile mahkemeye başvurmuş ve mahkemede 7 Şubat 2011 tarihinden itibaren reklamı yayından kaldırtmıştır.

     Avea da bunun üzerine tekrar karşı atağa geçerek bu sefer “Necefli Maşrapa” ile karşımıza çıkıyor. Görüntüde Necefli Maşrapa, alt yazıda ise; “yine de siz mesajı aldınız :)” şeklinde bir yazı ile mesajını vererek bu kararı aldırtan Turkcell’i ti’ye alıyor ve iki haftalık Avea hattı’nın deneme sürüşüne davet etmeye devam ediyor.

İşte Avea'nın Necefli Maşrapa reklam filmi;




Necefli Maşrapanın kullanılmasının sebebi ise; Tek kanallı dönemlerde kanalda meydana gelen teknik sıkıntılar sonucunda yayına ara verilmesi gerektiği zamanlarda “Necefli Maşrapa” konularak televizyon kanalının ayarları ile oynanılmaması gerektiği konusunda bir uyarıcı niteliği taşımasıdır. 
Daha yeni Daha eski