Peyman'ın Güç Gösterisi


Peyman bu müthiş reklamında tüketicinin bilinçaltındaki kapalı paketlerde satılan kuruyemişler hakkındaki sorunu bulmayı başarmış ve çok güzel ele alıp ekranlara taşımış. Halk paket kuruyemişe tam anlamıyla güvenemiyor. Çünkü ambalajlı ürünün durumu ne bilmiyor, döküntü mü, kapalı mı – açık mı yoksa bayat mı? Bunları kestiremiyor. Bu yüzden aklından pakette ürün almayı geçirse bile yine de ne olur ne olmaz diye gidip kuruyemişciden açık halde alıyor. Tadına bakma lüksü de var. Bir de bakkal amca bir avuç kuruyemiş ikram etti mi tamamdır. Tüketicinin zihnindeki sorunu görebilmenin önemi bu noktada gün yüzüne çıkıyor.
Reklam bir nevi meydan savaşı gibidir. Sadece silahlar farklıdır. Bazen piyade, bazen top, bazen tüfek bazen de bütün ordudur. Bu reklamla paket kuruyemiş markalarına meydan savaşı açan Peyman, savaşı tek topla kazanmış görünüyor. Fıstığı ele alarak yaptığı reklamla bile diğer ürünlerine güven duyurmayı başarıyor; çünkü tüketicide ki sorunu görebilmiş.!
Reklamda eline aldığı açılmayan fıstığa büyüteçle bakıp “ çakma fıstık” yakıştırması yaparak Peyman markasını hemen diğerlerinden farklı kılabiliyor.  Kalitesine başarıyla değinmiş ama lezzetini de yabana atmamış. Kaliteli olan her şey lezzetli olmayabilir. Bununda farkına vararak hedef kitlesine ulaşmış. Fıstığı yiyen bayanın “uçuşması- muçuşması” da fıstığın açılmasından değil, lezzetinden olduğu da aşikâr. 
Kısacası; Reklam yapmak bir yana, reklamı nasıl yaptığınız bir yana. Sağlıklı iletişim için gerekli olan bütün her şeyin farkında olarak yapılan bu güzel reklamı izlemeyenler veya tekrar izlemek isteyenler için işte Peyman – Dorleo fıstık reklamı, iyi seyirler:


Daha yeni Daha eski