Markalar İçin Hikaye Kullanımının Önemi ve Joker Baby Babalar Günü Reklamı

Her marka kendi içerisinde bir çok öykü barındırır. Bu öyküler markanın kuruluş hikayesinden başlayıp, ürettiği ürün yada hizmetin kaynağından, nasıl yapıldığına, son kullanıcının markaya neler kattığına ve liderinin görüşlerine kadar uzayıp gitmektedir.
Kevin Roberts "Parayla aşk satın alamazsın ama aşk size para kazandırabilir" sözü dikkate alındığında bir marka olarak duyulara hitap etme oranınız ne kadar yüksekse, başarı ve hatırlanma oranı da o kadar yüksek olacaktır. Sonuçta bir marka olarak hedef tüketiciniz vaadinizi; sizin hikayenizden anlayacaktır.Marka öyküsünü, iyi anlattığında kendisinin; "Biz Kimiz ve Mücadelemiz Niçin? sorularına etkin bir şekilde cevap vermiş olmaktadır.

Peki mevcut yada hedef tüketicileri etkileyecek hikaye nasıl üretilir?

Özü ortaya çıkarmak: Bu özü markanın değerlerini, vizyonunu ve varoluş sebebini de içine alacak şekilde yoğurmak, ardına duyuya hitap etme oranı yüksek bir öykü olarak insanlar ile paylaşmak, onlarında yorumlarını katarak kendini bu hikaye içerisinde yer buldurmak güçlü bir marka iletişim yöntemidir.Hikayenin olması insanların yada hedef tüketicilerin marka ile bir gönül bağı kurmasını sağlayarak WOM (WORD-OF MOUTH) etkisi yaratacaktır. Bu etkiye de ne kadar içten ve ne kadar tutkulu, ilham verici bir şekilde dile getirirse çevresine o kadar insan toplar. Sonuçta insanlar hikayeleri dinler ve gönülden karşılık verirler.Unutmayın ki marka yönetmek, ürün yönetme işinden çok bağ kurma işi gönül yönetme işidir. Ortaya çıkardığınız marka hikayesi hedef tüketicilerinizin kimlik oluşturma, kimliklerini ifade etme yada bir gruba dahil olma dürtülerini ortaya çıkartacaktır. Sizin markanızı kullanırken aynı zamanda kimliklerini de inşaa etmeye başlayacaklardır. Bu yüzden markalar işe başlarken tüketicilerinin "Nasıl biri olmak istiyorum?" sorularıyla yakından ilgilenmelidirler.

Gel gelelim Babalar Gününde en çok ses getiren ve dijital mecralarda organik yayılımı yüksek olan ve hemen hemen izleyen herkesi etkileyen Joker Baby’nin “Bazı babalar, sevdiğini söyleyemez ama çok sever” reklam filmi ile yakalamış olduğu güçlü içgörüye.

Vaad: Sen çocuğuna ne kadar sevdiğini göster yeter, geri kalan tüm ihtiyaçları için joker yeter.
Rakipler: e-bebek, soobe, civil, mothercare, miniço ve diğerleri.
Kime Sesleniyor: Tüm ses gruplarına mensup evli ve çocuklu babalara,
Reklamdan Önce Tüketici: Babalar sevgilerini içlerinde yaşayıp uzaktan uzağa severler ve kolay kolay belli edemezler.
Reklamdan Sonra Tüketici: “Geçmişte belki sende babası tarafından çok sevilmene rağmen pek fazla sevgiye maruz kalmamış biri olabilirsin ancak şimdi sende babasın, evet maddi olarak güçlü bir şekilde ayakta olmalısın ancak çocuğunun büyümek için en büyük ihtiyacı anne ve babasının ona olan sevgisidir. Gündelik yaşamın zorluklarına ve omuzunda taşıdığın yüke inat sen çocuğuna onu ne kadar sevdiğini göster. “ diyerek sevginin gücünün ne kadar önemli olduğunu düşünmeli.

Reklam filmini izleyen kişilerin pek çoğunu bam telinden yakalayan bu reklam filmi çoğumuzun çocukluğunda yaşadığı durumu bir ayna olarak karşımıza koymuş bulunmakta ve sevginin gücünün önemine vurgu yaparak geçmişte sende böyle bir şey yaşadıysan an itibari ile çocuğuna sevgini göstermekten çekinme mesajı vererek babalar sevgisini gösteremez klişesini yıkmaya çalışmakta.

Aşağıda ki videodan joker baby reklamını izleyebilirsiniz. 


#jokerbaby #babalargunu #reklamolog
Daha yeni Daha eski