Yandex " Yaşamın Tüm Cevapları"

     Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ülkemize ofis açan Rus arama motoru Yandex ülkemizde ki faaliyetlerine hız vermeye başladı. Bu faaliyetler içerisinde de karşımıza bir reklam filmi ile çıktı. Google rakip olan arama motoru espriyi de içine alan reklam filminde; hoşaf tarifinden, uzayda yol tarifine, yeni doğan bebeklere varana kadar yani kısacası "Yaşamın Tüm Sorularına Cevap " verebilecek nitelikte olduğunu göstermeye çalışmış. Kullanılan görsellerde verilmek istenilen mesaj - Yaşamın tüm cevaplarını bulun! -  ile doğru orantılı olarak mizahı da içerisinde içeren, hareketli jingle ile etkili bir reklam filmi oluşturulmuş.
    Ayrıca arama motoruna girildiğinde karşımıza çıkan arayüzde; birkaç kısa haber başlıklarının olması, Kullanıcı oturum açma paneli, Hava durumu, harita ve en kısa yolu bulun, özellikleri ile pratik bir arayüz sağlamaktadır. Kullanıcıların Yandex haritaları kullandığı zaman karşılaşacakları durum Google kıyaslanacak olursa daha bir ilgi çekici ve daha ayrıntılı..
Bakalım Yandex, Google karşısında iddialı bir duruş sergileyecek mi zamanla belli olur. İşte izlemeyenler için Yandex'in ülkemizde yayına giren reklam filmi;

Daha yeni Daha eski