Nescafe Falcı - Bi Kahve?

     Nescafe, şimdi de Türk kahvesi kategorisine entegre oldu. Hazır Türk kahvesi ürünüyle karşımıza ilk çıkan Shaziliydi; ama Nescafe bu hamleyi çok güzel yumuşattı ve akılda kalan hazır Türk kahvesi Nescafe- Falcı oldu. Reklamlarıyla rakibini bastırmayı başardı.

Reklam coğrafyasına göre değişir.! Hangi alıcılarla iletişim halinde olduğunuza bağlıdır reklam. Bu yüzden Nescafe, Türkiye’de “Bi kahve?” sloganıyla görücüye çıktı ve Türk kahvesi segmentinde ben de varım dedi.  İddalı bir ürün. Kalıplaşmış damak tadına hakim bir pazarda hazır şekilde bir ürün sunmak tehlikeli. Dikkat etmek gerek.Türk halkı, kendi kültürüne has olan Türk kahvesini daha çok tükettiğinden o da hedef kitlesine yönelik ürün sundu.  Bir kahve markası için her çeşit kahve üretmek gereklidir diye düşünüyorum. Hele ki girdiğiniz pazarın nüfusu bu kadar zenginse. “ Kahvenin uzmanı Nescafe’den  yepyeni Nescafe Falcı“ dediklerine göre Nescafe de bu mantıkla hareket etmiş belli ki.


Reklamda  genişce bir salon ve orada bir çok bayan görmekteyiz.  Türk kadınlarının kültürü gayet güzel yansıtılmış. Komşuluk ilişkileri, gün düzenlemeler ve evdeki toplantılar, kayınvalide’nin gelininden yakınması..Türk kahvesi’nin olmazsa olmazı olan fal bakma merasimi ve kadınların olmazsa olmazı fal bakma merakı Türk kadınına has olan şeyler. Reklamda da bunlar yakalanmış ve tatlı bir şekilde yansıtılmış. , tam geliniyle ilgili konuşacakken “ kayınvalidem bir fal bakarrr.!, bir fal bakarrr.!” diyerek “lafını balla kesiyorum”  havasında gelinin konuya girmesi ve bunu mimiklerine yansıtması  gayet güzel. Nescafe hazır  Türk kahvesi’nin, bir çok kişiye kolay kahve sunulması gibi pratik yönlerinin bulunmasını , onca misafire hemen Türk kahvesi ikram ederek kayınvalidesini şaşırtmasıyla hoş bir biçimde gösteriyor. Kaldı ki Türk kahvemizin yapılışı zahmetlidir.  Cezvede  büyük bir özenle pişirilir. Sabır gerekir, kırk yıl da hatrı vardır..

İşte Nescafe Falcı reklamı:



   
    Reklamda Neyi Nasıl söyleriz?  Bunun cevabını bulan Nescafe, reklamın sonunda ise;  “ Kahvenin uzmanı Nescafe’den  yepyeni Nescafe Falcı ; köpüğüyle, tadıyla, falıyla, hazır Türk kahvesi ”diyerek bu soruya nokta atışı yapmış.  Hazır Türk kahvesi, insanları dar vakitlerinde kurtarabilir; ama korda-bakır cezvede yapılan kahve’nin tadını verebilir mi? Teknolojik olarak geliştirilen özellikler sayesinde bol köpük, telve ve aromasının da sağlandığından haberdar eden Nescafe, doğru iletişim kampanyalarıyla Türk halkı'nın tutumunu değiştirebilir.
Daha yeni Daha eski