İncir İncir Olalı Böyle Reklam Olmamıştı..

         Son zamanlarda yoğun ilgi gören kuru incir reklamına ilgi gittikçe artıyor.
     Aydınlı  amcanın oynadığı reklam filminde kuru incire çok önceden hak ettiği “enfes kremalı, süper enerji tanecikli” sıfatı yükleniyor. Reklam filminde “ yol kenarında elinde kuru incir dolu sepette bekleyen bir amca az ilerideki köyüne gitmek için yoldan geçen bir aracı durduruyor. Aracın şoföründen kendisini az ilerideki köyüne bırakmasını isteyen köylü amcanın elindeki sepete göz diken şoför, yaşlı amcayı sepetin içindeki tüm incirleri verirse istediği yere götüreceğini söylüyor. Bu teklifi köylü amca “ bir adımlık yola bir sepet incir verilir mi “ diyerek reddederken incirin kıymetini de zihinlere konumlandırıyor. Kendisini almadan giden şoföre sinirlenen amca kuru incirden bir adet yiyor ve anında incirin enerjisini hissederek arabanın peşinden koşuyor. Adeta kanatlanan köylü amca bu enerjiyle arabayı savurarak geçiyor. Kullanan repliklerde köylü amcanın Aydın şivesini kullanması reklama çekici bir hava katarken müziklerde de Aydın yerel müziklerinden olan Efe nağmeleri kullanılarak bu şive destekleniyor.
     Kuru incirin faydalarını ve verdiği enerjiyi mizahi ve farklı bir dille anlatan bu reklam, incir yetiştiricisi Aydınlı bir köylü ile yoldan geçen şehirli bir genç arasındaki diyaloglar üzerine inşa edilmiş.
    Her hangi bir markaya ait olmayan ve tamamen pazara hizmet eden bu reklam filmi bizden biri gibi görünüyor. Sanki az önce yapılmışcasına taze, sıcak, samimi.
    Kâr amacı olmayan ve internet üzerinde hızla yayılan “ Gerçek Enerji Deposu” sloganıyla ekranlara sunulan reklamın, büyük bütçelerle hazırlanan reklamlara göre daha fazla kulaktan kulağa geçeceğe benziyor, ayrıca akılda kalıcı özelliği daha fazla olan bir reklam halini almış görünüyor.
     Reklamda emeği geçen herkesin emeğine sağlık, çok güzel bir tanıtım filmi olmuş.

     İşte Reklamı İzlemeyenler İçin Süper Efe İncir Reklamı;


Daha yeni Daha eski